İlkokul

Hüda Okulları’nda Meraklı Yıllar Dönemi

İlk Adımlar, İçten Gülümsemelerle Güvende

“Meraklı Yıllar Dönemi,” 6 ila 12 yaş arasındaki çocukların temel eğitim sürecine adım attığı önemli bir evreyi ifade eder. Bu aşama, öğrencilerin temel becerileri edindiği, sosyal ve duygusal gelişimlerini sürdürdüğü bir dönemdir. Bu süreçte çocuklar, çeşitli öğrenme alanlarıyla tanışarak geniş bir bilgi yelpazesi oluştururlar. Ayrıca, öğrenmeye karşı doğal bir merakın teşvik edilmesi, temel değerlerin ve etik kuralların öğrenilmesi bu dönemin temel unsurlarındandır. Eğitimde fıtrat bütünlüğü ve mizaç temelli yaklaşım, öğrencilerin bireysel ihtiyaçlarına uygun bir eğitim ortamı sağlar. Alternatif eğitim yaklaşımları da bu dönemde çocukların öğrenme deneyimlerini zenginleştirmeye yönelik bir perspektif sunar.

İlkokul Eğitim Programımız

İlkokul eğitim modelimiz, öğrencilerin temel akademik ve sosyal becerilerini güçlendirmeye odaklanırken, özgün öğrenme yöntemleriyle desteklenmektedir.

Türkçe bölümündeki genel hedefimiz; öğrencilere dil becerileri ve alışkanlıkları kazandırmak, Türkçeyi özenli bir şekilde kullanarak etkili bir ana dil bilinci oluşturmaktır. Bilgi üreten, analiz eden, düşünen ve sorgulayan öğrencilerin çağın gereksinimleri olduğunun farkındayız.
Birinci sınıflarda, öğrencilerimiz için okuma ve yazma sürecini 3 aşamada gerçekleştiriyoruz: ilkokuma yazmaya hazırlık, ilkokuma yazmaya başlama ve ilerleme, bağımsız okuma ve yazma.seslerden başlayarak hece, kelimeden anlamlı cümle oluşturmaya kadar olan süreçleri içerir.

Toplumsal değişim ve gelişimin ivme kazandığı günümüzde, ilkokul matematik derslerimizin temel hedefi, öğrencilerimizi bilgi ve iletişim teknolojilerinin getirdiği yeni sorunlara etkili çözümler üretebilecekleri, matematikle dost ve yetkin bireyler olarak yetiştirmektir. Bu bağlamda, matematik derslerimizi sadece sayılarla değil, aynı zamanda matematikte kodlama, sayı kodlama, artış-eksiliş ve hayata uyarlama gibi ifadelerle zenginleştirerek, öğrencilerimizin matematikle kuracakları güçlü bağın ötesine geçmeyi hedeflemekteyiz.

Yaşam Bilgisi dersi, çocuğun eğitim çerçevesini genişleterek, planlı ve düzenli bir şekilde doğru ve eksiksiz öğrenmeye katkıda bulunmak amacıyla öğretim programında yer alan önemli bir derstir. Bu ders, öğrencinin çok yönlü ilişkiler kurduğu, ortaokula geçiş öncesi eksik veya yanlış öğrenmelerin düzeltildiği, çağın gereksinimlerine uygun temel bilgilerin, becerilerin ve tutumların kazandırıldığı bir olanak sağlar.
Hayat Bilgisi dersi, “Fen ve Teknoloji” ile “Sosyal Bilgiler” derslerine giriş niteliğinde olup, 1., 2. ve 3. sınıflarda yer almaktadır. Bu dersin içeriğinde, çocukların çevrelerinde gördükleri her şeyi hayata uyarlama ve hayata kazandırma becerilerini geliştirmeye odaklanarak, öğrencilere somut deneyimler sunma amacını taşıyoruz.

Sadece akademik değil, aynı zamanda çocuklarınızın çevrelerine duyarlı bireyler olmalarını desteklemeyi hedefler. Organik ve ekolojik kavramlar, öğrencilerimize çevresel sorumluluk ve sürdürülebilirlik bilinci kazandırmak adına eğitimimizin ayrılmaz bir parçasıdır.

Okulumuzda çocuklarımızın bilimsel meraklarını desteklemek ve öğrenmeye olan ilgilerini artırmak amacıyla fen ve laboratuvar etkinliklerini başarıyla uygulamaktadır. Bu etkinlikler, öğrencilerimizin doğayı keşfetmelerini, fen bilimlerine olan ilgilerini canlı tutmalarını ve bilimsel düşünce becerilerini geliştirmelerini hedeflemektedir.

Öğrencilerin bireysel, sosyal ve akademik gelişimlerini desteklemek amacıyla sunulan kapsamlı Psikolojik Danışma ve Rehberlik Hizmeti ile her öğrencinin mizaçlarına özgü bir şekilde kendi potansiyelini keşfetmesine olanak tanınmaktadır. Duygusal, bilişsel ve sosyal gelişimleri içeren bütüncül bir modelle yaklaşılan bu hizmet, öğrencilerin güçlü bireyler olarak gelişmelerine katkı sağlamaktadır. Fen ve laboratuvar etkinlikleri, değerler eğitimi, yabancı dil, çevre dostu ve ekolojik etkinlikler, oyun geliştirme atölyeleri gibi çeşitli programlarla öğrenciler çok yönlü bir şekilde desteklenerek eğitimleri zenginleştirilmektedir.

Oryantasyon çalışmaları ve okula uyum sürecinde öğrencilere destek, gelişim düzeylerine uygun envanter uygulamaları ve bireysel/grup psikolojik çalışmaları, sosyal medya, mahremiyet, vb. konularda grup çalışmaları yapılmaktadır.

Öğrencilerin detaylı aile ve eğitim öykülerini içeren birebir görüşmeler, veli seminerleri ve veli çayları, ev ziyaretleri ve rehberlik bültenleri ile velilere destek verilmektedir. Ayrıca Öğrencilerin mizaç özellikleri, gelişim özellikleri, sınır koyma becerisi, aile içi iletişim becerileri gibi konularda seminerler düzenlenmektedir.

Okulumuzda değerler eğitimi, öğrencilerimizi sadece akademik başarıya değil, aynı zamanda güçlü bir karakter ve etik değerlere sahip bireyler olarak yetiştirmeye odaklanmaktadır. Bu eğitim, maneviyatla yoğrulan fıtratı evrensel değerlerle bezeyerek öğrencilerin mizaçlarını yüceltmeyi amaçlamaktadır. Evrensel değerlerin benimsenmesi, maneviyatın güçlenmesi, fıtratlarına uygun bir şekilde yetişme ve nefis terbiyesi kazanma, değerler eğitimi dersi hedefleri arasındadır.

Çocuklarınızın gelişimini sadece akademik değil, aynı zamanda manevi anlamda da güçlü bir temel üzerine inşa etmeyi hedeflemekteyiz. İslami değerleri temel alarak, çocuklarınızın ruhsal gelişimine katkıda bulunmayı ve onlara Allah’ın varlığını ve Esmaların değerini hissettirmeyi amaçlamaktayız. Ayrıca, çocuklara Esma’ül Hüsna ve bu esmaların içerdiği hikayeleri öğreterek, manevi değerlerin anlamını yaşamlarına entegre etmelerini sağlamak amaçlanmaktadır.

Anaokulu, İlkokul, Ortaokul ve Lise seviyelerinde benzerlik gösteren birçok modüle sahibiz. Her bir modül, yaşa uygun anlatım tarzları ve uygulamalar içermektedir. Teknoloji Modülü, Animasyon Modülü, Robotik Modüller ile öğrencimiz düşünce becerilerileri ile öğrendiklerini entegre ederek yenilikçi düşünme, problem çözme ve sosyalleşme yeteneklerini geliştirir. Grup içinde iş birliği yapma becerilerini artırarak kapsamlı bir öğrenme deneyimi sağlamaktadır.

İngilizce derslerimizde, dilin sadece bir araç olmanın ötesinde bir iletişim aracı olduğunu vurgulayarak, öğrencilerimizin dil becerilerini güçlendirmeye odaklanılmaktadır. Uluslararası kaynaklardan seçilmiş materyallerle desteklenen eğitimimizde, öğrencilerimize etkili bir iletişim kurma yeteneği kazandırmak için çeşitli yöntemler ve oyunla öğrenme yaklaşımı kullanılmaktadır.
Eğlenceli ve etkili ingilizce öğretimi, oyunla öğrenme yaklaşımını benimseyerek öğrencilerin dersleri daha eğlenceli ve etkili bir şekilde öğrenmelerini sağlamayı amaçlamaktayız. Konuşma pratiği ve İngilizce günleri (Speaking Day) düzenleyerek öğrencilerin dil becerilerini güçlendirmeleri konusunda destek verirken aynı zamanda öğrencilerimizin konuşma becerilerini güçlendirmelerine yönelik: İngilizce Günleri (Speaking Day)ve Portföy Sunumları düzenlenilmektedir.

Arapça derslerimizde dilin özgünlüğünü ve kullanışlılığını vurgulayarak, öğrencilerimizin bu dili verimli ve eğlenceli bir şekilde öğrenmelerini amaçlıyoruz. Kültür bağlamında Arapça derslerimiz, dilin sadece kelime bilgisiyle sınırlı olmayıp, Arap kültürünü derinlemesine anlamalarını sağlamaktadır. Öğrencilerimiz Arapça günleri etkinlikleri ile dil pratiğini güçlendirirken, kültürel etkinliklerle öğrencilere farklı Arap kültürlerini tanıma fırsatı bulmaktadırlar Bu programlarla öğrencilerin sadece dil becerilerini değil, aynı zamanda kültürel açıdan da zenginleşmelerine katkı sağlamaktadır.

Öğrencilerimize dilin pratik uygulamalarını sunan Arapça dil kulüpleri ve atölyeler düzenliyoruz. Bu etkinlikler, dilin sadece ders içinde değil, aynı zamanda okul dışında da kullanılmasını teşvik etmektedir.

Okulumuzdaki görsel sanatlar eğitimi öğrencilere sadece bilgi ve beceri kazandırmakla kalmayıp aynı zamanda estetik ve düzenin hayata nasıl yansıdığını öğretmeyi hedeflemekteyiz. Öğrenciler, bu eğitim kapsamında hem görsel sanatlarla ilgili bilgi ve becerilerini geliştirirken hem de düşüncelerini ve fikirlerini ortaya koyma, yeni bilgi ve beceriler üretme alışkanlığı kazanma fırsatı bulmaktadırlar.
Görsel sanat çalışmaları, öğrenci kulüplerimiz çatısı altında tuval resmi, seramik, tasarım, el sanatları, baskı resim vb. çalışmalar yapmaktadır. Öğrencilere farklı sanat disiplinlerinde derinleşme şansı sunan bu çalışmalar, öğrencilerin sanatsal yeteneklerini keşfetmelerini sağlamaktadır. Bu sayede yıl boyunca gerçekleştirilen çalışmalar, düzenlenen sergiler aracılığıyla paylaşılır ve öğrenciler sanat alanındaki gelişimlerini topluluklarına sunma heyecanını yaşarlar.
Görsel Sanatlar dersi kapsamında öğrencilere Hama Boncuk Etkinliği, Tuval Etkinliği, Küçülen Kâğıttan Bileklik Yapma Etkinliği, Seramik Çalışması, Kum Sanatı, Origami Etkinliği, Seven Time Çalışması gibi çeşitli etkinlikler sunulmaktadır.

Beden Eğitimi dersimiz, anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde öğrencilerimizin sağlıklı bir yaşam tarzını benimsemelerini teşvik etmenin yanı sıra, fiziksel aktivitelerle iç içe olmalarını sağlayarak öğrencilere özgüven kazandırmaktadır. Bu bağlamda, özgüvenin yanı sıra rekabet duygusunu geliştirmek, koordinasyon becerilerini artırmak, odaklanma yeteneklerini güçlendirmek, fair play prensipleri doğrultusunda sporu benimsemek ve güne enerjik bir başlangıç yapabilmeleri için sabah sporu çalışmalarına da önem verilmektedir.

Hüda Spor Akademisi, spor tutkunlarını bir araya getirerek uzman eğitmenler eşliğinde fiziksel performanslarını maksimize ederek spor alanında üst düzey başarılar elde etmelerine olanak tanıyan tanımaktadır. Anaokulu seviyesinden itibaren genel spor eğitimi, jimnastik ve yüzme branşlarında uzmanlaşma imkanları sunan akademimiz, öğrencilere sağlıklı bir yaşam tarzı kazandırmayı hedeflemekteyiz.

Ön Kayıt Formunu Doldurun, Sizi Arayalım!

Ön kayıt formunu doldurarak uzmanlarımızın her türlü sorunuzu cevaplamak için size ulaşmasını sağlayabilirsiniz.
Whatsapp Hattı